Za izdelke, kot je zobni implantat, cena ni vedno pomembna

Pri iskanju zobozdravniških storitev se pogosto osredotočamo tudi na stroške, še posebej pri kakšnih bolj zahtevnih storitvah in izdelkih, ki se uvrščajo v nadstandard in so na voljo le v samoplačniški ponudbi. Takšni so tudi zobni implantati, cena je pri teh izdelkih vsekakor relevantna, ne smemo pa misliti le na stroške.

Še veliko bolj pomemben je končni rezultat, ki ga lahko dosežemo s kakovostnimi izdelki in storitvami pri zdravljenju z implantati. To pomeni, da so bolj pomembni kakovostni zobni implantati, cena pa le potrjuje, da gre za višji kakovostni rang, ki obljublja boljšo izkušnjo na dolgi rok. Stroške seveda upoštevamo, niso pa prioriteta pri izbiri storitev in izvajalcev.

Kakšna bo cena za zobni implantat?

Končna cena je odvisna od različnih dejavnikov in lahko pokriva dokaj širok spekter. Praviloma pa velja, da bo treba za posamezen implantat odšteti okoli 500 evrov, kar je številka nekje v srednjem cenovnem razredu. Na voljo so tudi cenejši zobni implantati, cena pa je seveda lahko tudi precej višja.

Pri stroških moramo sicer upoštevati še druge storitve in izdelke, ki sestavljajo zdravljenje z implantati. Že pregledi pri zasebnikih lahko pomenijo znatna doplačila, predvsem pa ne pozabimo na protetične izdelke, ki se še uporabljajo pri teh posegih. V vsakem primeru se moramo o tem, kakšna bo cena za zobni implantat, pozanimati že pravočasno, a na srečo lahko dobimo ponudbo že vnaprej.

Dražji in bolj kakovostni zobni implantati – cena je povsem razumljiva

Cena je praviloma povezana s kvaliteto, kar je pri zobnih implantatih precej očitno. Večinoma namreč stroški izvirajo iz uporabljenih materialov in dela, ki se vloži v izdelavo implantatov. Tako lahko pričakujemo, da višja cena pomeni, da so to tudi bolj kakovostni zobni implantat, cena pa je s tem razumljiva in upravičena za tiste, ki iščejo vrhunske rešitve te vrste.

Zobni implantat cena