Stensko ogrevanje v sodobnih stanovanjih

Ogrevanje je ključnega pomena, če želimo zagotoviti prijetno in udobno bivanje. Je pa izbira pravega ogrevalnega sistema tudi velik izziv, saj moramo upoštevati številne dejavnike, ki odločajo o končnem zadovoljstvu. Čisto možno je, da ene same rešitve pravzaprav ne bo in bomo morali skleniti kak kompromis, a po drugi strani predvsem v sodobnih stanovanjih lahko najdemo tudi zelo posrečene možnosti, ki imajo izrazite prednosti. To je lahko tudi stensko ogrevanje.

Bolj nam je poznano talno ogrevanje, a stensko ogrevanje deluje na podoben način in se pravzaprav lahko dobro kombinira tudi s talnim. Tako bomo dobili odličen učinek, ne da bi morali sklepati kakšne kompromise. Poleg tega se takšen ogrevalni sistem lahko povezuje z varčno napravo, ki dovaja energijo – posebej priljubljene so toplotne črpalke.

 

Stensko ogrevanje s toplotno črpalko

Če za stensko ogrevanje uporabimo toplotno črpalko, lahko pričakujemo izredno varčno ogrevanje z odličnim izkoristkom. Stensko in talno ogrevanje ponujata izvrstno izkušnjo pri ogrevanju prostorov, saj je možno že pri nižjih temperaturah ustvariti prijetno in toplo okolje z enakomerno temperaturo. To pomeni, da za dovajanje energije uporabimo nizkoenergijsko toplotno črpalko, ki je zelo varčna in učinkovita, pa tudi cenejša ob nakupu.

Na dolgi rok je to pogosto kar najboljša izbira za ogrevanje v sodobnem stanovanju. Toplotne črpalke in stensko ogrevanje dobimo pri mojstrih, ki hkrati poskrbijo tudi za vgradnjo in nato za vzdrževanje oziroma servis po potrebi. Na srečo vgradnja stenskega ogrevanja ne bo posebej zahtevna ali draga.

stensko ogrevanje

Vgradnja stenskega ogrevanja

Mnoge stanovalce skrbi, koliko bo dela z vgradnjo novega ogrevalnega sistema, sploh če se zanimamo za nadgradnjo v končanih prostorih. A stensko ogrevanje je lahko precej enostavno, saj se grelni elementi namestijo s hitrim posegom, ki ne posega globoko v objekt. Tudi v končanih prostorih je možno vgradnjo opraviti brez težav in brez visokih stroškov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.