Medicinski pripomočki za domačo uporabo

Dobro je, če si doma zasnujete kakšen poseben kotiček, kjer imate na enem mestu zbrane prav vse medicinske pripomočke, ki jih lahko uporabljate brez strokovne pomoči. Pri tem imamo na primer v mislih termometer za merjenje vročine, merilnik srčnega utripa, merilnik krvnega tlaka ter podobno. Tako v primeru slabega počutja ali pa bolečine hitro veste, kje najti pripomoček, ki vam bo pokazal stanje oziroma vam pomagal omiliti bolečino.

Medicinski pripomočki za domačo uporabo so vam na voljo tudi v specializirani prodajalni na spletu. Ponudnik vam na svoji spletni strani omogoča dobro uporabniško izkušnjo, saj želeni izdelek lahko najdete v hipu, prav tako so na voljo tudi temeljiti opisi pa tudi uporaba izdelkov. Merilniki krvnega tlaka in ostali pripomočki so za uporabo povsem preprosti, tako da si lahko na enostaven način preverite svoje stanje zdravja.

Medicinski pripomočki

 

Ustrezna izbira merilnika za krvni tlak

Če krvni tlak merimo redno, potem vse kakor prej odkrijemo povišane vrednosti, posledično smo lahko precej bolj uspešni pri zdravljenju pa tudi pri preprečevanju zapletov ob dolgotrajnejšem povišanem krvnem tlaku. Glavno merilo pri nakupu takšne naprave vsekakor ne sme biti samo cena. Na voljo so vam zelo kakovostni merilniki krvnega tlaka. Ob nakupu pa je prav tako pomembno, da nam prodajalci priporočijo ustrezen merilnik in nas naučijo, kako se z njim pravilno rokuje.

Na razpolago so avtomatski elektronski merilniki in ročni merilniki krvnega tlaka. Prvi tip merilnika je najpogostejši pa tudi najbolj preprost za uporabo. S pritiskom na tipko se sproži samodejno napihovanje manšete, meritev krvnega tlaka ter srčnega utripa.

Za ročne merilnike krvnega tlaka pa je značilno, da imajo slušalko oziroma stetoskop, napihljivo manšeto ter prikazovalnik krvnega tlaka. Pri merjenju pa se mora ročno napihniti manšeto na nadlakti in z ventilom povsem enakomerno ter počasi znižati tlak v manšeti.

Merilniki krvnega tlaka morajo imeti ustrezen certifikat ter klinično preverjeni

Uradno merilniki krvnega tlaka sodijo med medicinske pripomočke. Zakonodaja pa zahteva, da morajo takšni pripomočki obvezno nositi oznako CE. Z njo proizvajalec izjavlja, da je medicinski pripomoček povsem skladen z zahtevami ter predpisi Evropske unije.

Oznaka CE zagotavlja, da je merilnik krvnega tlaka klinično validiran. Pred nakupom obvezno preverite, ali je bil izbrani merilnik preverjen v neodvisni medicinski instituciji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.