Nepogrešljive kolesarske čelade

Pri kolesarjenju se srečujemo z različnimi situacijami, ki se lahko včasih izkažejo tudi za precej tvegane. V takšnih okoliščinah je nepogrešljiva zaščitna oprema, ki sicer ni nujna, je pa gotovo zelo priporočljiva vsaj uporaba čelade. Mnogi rekreativci to dosledno upoštevajo in se dobro opremijo tudi na krajših poteh, a prav tako imamo tudi veliko tistih, ki priporočila preprosto preslišijo. Res je namreč, da uporaba čelade ni zakonsko predpisana, vsaj ne pri odraslih kolesarjih, tako da se lahko brez grožnje z globo vozimo tudi gologlavi. V nekaterih okoljih s tem ni nič narobe, a kolesarji se večinoma vozijo tam, kjer bi bila zaščitna oprema zelo dobrodošla, predvsem na prometnih cestah in bolj ali manj urejenih poteh v naravi. Takšni tereni lahko predstavljajo različna tveganja, pri katerih so lahko usodne že poškodbe, do katerih pride presenetljivo hitro. En sam udarec v glavo ob padcu že lahko povzroči hude posledice ali celo smrt, zato so čelade vsekakor upravičeno med kolesarsko opremo, ki mora biti rekreativcem dobro znana.

kolesarske čelade

Katere čelade so najboljše?

V vsaki kolesarski trgovini bo med opremo veliko izbire. Tudi čelade so na voljo v različnih izvedbah, predvsem pa v različnih cenovnih razredih, kar je lahko nepričakovana ovira pri izbiri. Pogosto se namreč orientiramo po ceni in se zato odločimo za nakup čelade, ki svojega dela ne bo opravljala povsem brezhibno. Svojo izbiro upravičujemo s tem, da zaščite verjetno tako ali tako ne bomo potrebovali in gre le za preventivo. V resnici se splača izbiri posvetiti nekaj več pozornosti, po potrebi tudi nekaj več denarja. Kakovostne čelade so resda nekoliko dražje, a investicijo tudi upravičujejo, še posebej v primeru padca. Kakovostni izdelki se ponašajo z relativno nizko težo, a prepričljivo trdnostjo in vzdržljivostjo, poleg tega morajo biti tudi zračni in udobni za uporabo, da bodo tudi dejansko v uporabi.

Pohodna obutev za daljše poti

Za krajši izlet lahko obujemo praktično katerokoli obutev in v vsekam primeru pričakujemo dobro počutje. Na bližnji hrib se lahko podamo kar v natikačih ali preprosti športni obutvi, ni treba iskati težkih gojzarjev ali drugih planinskih čevljev.

Pohodna obutev

Prava pohodna obutev pa je nujna za daljše poti, še posebej za odprave v visokogorje, kjer je teren bistveno bolj zahteven in brez primernih čevljev preprosto ne moremo pričakovati dobre izkušnje. Največji izziv bo izbira obutve za tiste, ki se odpravljajo na daljše poti, ki vključujejo razgiban teren in več nočitev. V takšni situaciji moramo skrbno izbrati obutev, ki ima vse potrebne odlike. Že res, da potrebujemo kakovostne in vzdržljive čevlje, ki dobro skrbijo za stopala in gležnje, a pohodna obutev za večdnevne ture mora biti tudi dovolj lahka in udobna, mora se hitro sušiti in podobno. To so odlike, ki se lahko med seboj izključujejo, zato izbira zahteva kompromis. Univerzalne rešitve ni, saj je prava izbira odvisna od lastnosti načrtovane poti, pa tudi od izkušenj, pričakovanj in potreb uporabnika. Za izkušene planince pogosto zadostuje pohodna obutev, ki ni tako dovršena in dopušča nekaj več svobode gibanja, medtem ko bodo začetniki raje izbrali boljšo podporo in popolno stabilnost.

Pohodna obutev z idealno kombinacijo lastnosti

Pomisliti moramo torej na celotno kombinacijo lastnosti, ki jih ima pohodna obutev, ne le na posamezne odlike. Kompromisi so neizogibni, a vseeno je moč doseči popolno zadovoljstvo, če dobro poznamo svoje potrebe in lastnosti poti. Največ štejejo izkušnje, nujna pa je tudi premišljena izbira, ki vključuje preizkus čevljev v trgovini in na krajših odpravah. Le tako bo pohodna obutev res navdušila, ko pride čas za uporabo na daljših in zahtevnejših odpravah. V vsakem primeru pa pridejo v poštev le kakovostni čevlji, ki so narejeni prav s tem namenom, tako da se je pametno nižjemu cenovnemu razredu izogibati. Kakovostno  pohodno obutev si izberite v Tomassport2.

Športna ura za vsakdanjo uporabo

Mnogi izdelki, ki so v izhodišču morda res namenjeni športnikom, so zelo uporabni tudi za tiste uporabnike, ki se ne ukvarjajo s športom. Tudi ure so lahko vsestranske, čeprav imajo mnoge funkcionalnosti, ki so prilagojene športnikom, predvsem tekačem in kolesarjem. A ker sta tek in kolesarjenje med najbolj priljubljenimi rekreativnimi aktivnostmi, športna ura pa nudi še nekatere druge vsestranske funkcionalnosti, ne moremo omejiti kroga uporabnikov le na športnike. Nenazadnje je lahko takšna ura uporabna tudi kot čisto navadna ura, saj še vedno ponuja tiste funkcionalnosti, ki jih pričakujemo od takšne naprave. Športna ura prikazuje čas, ponuja tudi štoparico in odštevalnik, nastavljanje alarmov in nekatere druge uporabne zadeve, ki se jih ne poslužujejo le športniki. Omenimo recimo termometer, kompas, barometrsko merjenje višine in seveda GPS navigacijo, marsikatera športna ura lahko predvaja glasbo preko brezžičnih slušalk, praktično vse pa se lahko povežejo s telefonom in omogočajo pregledovanje obvestil in sporočil, nekatere tudi klicanje. Gre torej za vsestranske pametne ure, ki se bodo odlično znašle v praktično vsaki situaciji.

športna ura

Športna ura za zdravje in prosti čas

Seveda pa bo športna ura najbolj uporabna za tiste, ki bodo znali izkoristiti vse njene funkcionalnosti. Zunaj športa je možno veliko opcij izkoristiti pri vzdrževanju zdravega življenjskega sloga in pri raznih prostočasnih dejavnostih. Ure lahko z vgrajenim merilnikom ali posebnim pasom merijo srčni utrip, analizirajo spanje in ponujajo nekatere druge funkcionalnosti za spremljanje delovanja telesa. Prav tako lahko praktično vsaka športna ura beleži korake in porabljene kalorije, kar je spet uporabno za tiste, ki želijo pridobiti čim več podatkov o svojem življenjskem slogu. Nove možnosti uporabe pa se odprejo tistim, ki se vsaj občasno lotevajo vadbe v fitnesu ali se rekreativno udejstvujejo v kakšnem športu, v takšnih primerih je športna ura vsekakor zelo uporabna za spremljanje poteka vadbe in za beleženje napredka skozi čas. Ponudbo športnih ur si lahko ogledate na Tomas Sport spletni strani.

Napihljivi čolni

Med mnogimi aktivnostmi, ki postanejo priljubljene v poletnem času, so gotovo zelo privlačne tiste, ki vključujejo uporabo napihljivih pripomočkov med obmorskem oddihu. Možnosti je ogromno, posebej priljubljeni pa so napihljivi čolni, ki navdušujejo mlado in staro po vsem svetu. Gotovo je razlog tudi v tem, da je na voljo tako široka izbira, saj bo prav vsak interesent našel pravi izdelek zase. Čolni so na voljo v vseh cenovnih in kakovostnih razredih, prav tako so na razpolago razni dodatki, ki lahko opcije še razširijo. Vsekakor gre za popestritev, ki ponuja nekaj za vsakogar. Najbolj bodo napihljivi čolninavdušili najmlajše, ki se bodo s takšnim pripomočkom predvsem zabavali, a tudi starejši uporabniki bodo našli veliko možnosti za uživanje na takšnem čolnu. Napihljivi čolni so lahko celo uporabno prevozno sredstvo in dobro služijo tistim, ki nameravajo odveslati nekoliko dlje od obale – seveda je v tem primeru pametno izbrati kakovosten in zanesljiv čoln, ki nas ne bo pustil na cedilu. Na srečo je izbire dovolj, tako da se bo bržkone našel tudi kak zelo kakovosten izdelek.

Napihljivi čolni za vse uporabnike

Napihljivi čolni

Napihljivi čolni za otroke so v veliki meri igrače, ki služijo razvedrilu in igri. Pravzaprav lahko tak čoln uporabimo tudi na drug način – napolnimo ga z vodo, tako pa izdelamo uporaben bazenček za čofotanje v vročih dneh. Seveda pa so tudi otroški čolni povsem primerni za plovbo po vodni gladini. Nekoliko naprednejši čolni ponujajo dodatno nosilnost in vesla, tako da so vsestransko uporabni, vseeno pa še vedno ostajajo v dokaj ugodnem cenovnem razredu. Takšni napihljivi čolnise prodajajo že za kakšnih 50 evrov, kar je neznatna investicija glede na to, da se s takšnim pripomočkom lahko celo poletje neovirano zabavamo. Dražji napihljivi čolni pa seveda ponujajo še več nosilnosti in funkcionalnosti, so predvsem zanesljivi in pogosto že ob nakupu vključujejo tudi veliko dodatne opreme.

SUP deska za nepozaben oddih ob morju

Novosti so vsekakor dobrodošle, tudi pri poletnem oddihu ob morju se to lepo pokaže. Seveda ni smiselno za vsako ceno slediti zadnjim trendom, a nekateri predlogi so zelo privlačni in novosti se pogosto splača preizkusiti. Še posebej če gre za takšne zadeve, kot je SUP deska. Supanje je priljubljena aktivnost ob morju, pa tudi na jezerih in mirnih rekah, saj ponuja zelo razgibano obliko rekreacije za staro in mlado. Predvsem pa omogoča izvajanje novih aktivnosti ob morju – ne bo šlo več le za poležavanje na plaži in plavanje v morju, temveč omogoča SUP deska nove možnosti za popoln izkoristek prostega časa na dopustu. Za nameček pa gre tudi za priljubljeno družabno aktivnost, ki v skupini pomeni še dodatno zabavo. Ker je supanje primerno tudi za začetnike, skorajda ni razloga, da se ne bi posvetili tej aktivnosti – nenazadnje bo SUP deska verjetno največ zabave ponudila prav v začetni fazi, ko se še učimo vzdrževati ravnotežje na razburkani morski gladini.

SUP deska in preostala oprema

Za supanje ne potrebujemo veliko opreme, nekaj kosov pa seveda vseeno nujno rabimo. SUP deska je en izmed teh, seveda si brez ustrezne deske supanja ne moremo predstavljati. Poleg deske pa gotovo pride na misel še en kos opreme, to je veslo, ki je prav tako nujno za supanje oziroma stoječe veslanje na deski. SUP deska je običajno napihljiva, tako da bomo verjetno potrebovali še zračno tlačilko, za priročno pa se izkaže tudi torba za prenašanje ali prevažanje supa. Omeniti gre še nekaj dodatne opreme, predvsem varnostno opremo – uporabljajo se rešilni jopiči in lahke čelade, ne pozabimo še na vrvico, s katero bo SUP deska vedno povezana na uporabnika. Opremo je najbolj smiselno kupiti kar v kompletu, na voljo pa so tudi ponudbe najema opreme, kar je pogosto še boljša možnost. Kupite jo lahko kar preko spletne strani Hervis.si.

Tekaški pas in druga primerna oprema za tek

Pogosto se vprašamo, zakaj se vedno več ljudi ukvarja s tekom. Odgovor je verjetno ta, da vse več raziskav kaže na to, kako zelo pomembna in zdrava športna aktivnost je to. Izjemno dobro namreč vpliva na človekovo počutje in posledično tudi na zdravje.

 

Z njim se tako ukvarjajo prav vse generacije ljudi, od tistih najmlajših pa vse do izjemno starih ljudi, za katere si sploh ne bi mislili, da bi jih tek lahko sploh še opogumljal. Moramo pa reči, da taki ljudje že na prvi pogled delujejo izjemno energični in imajo tudi večjo voljo do vsega, kar se lotevajo v svojih življenjih.

Kakšen mora biti tekaški pas

Za ukvarjanje s tekom pa je seveda najbolje, če imamo za to tudi primerno opremo. Tudi od nje je v največji meri odvisno, kako se bomo med tekom počutili. Pri tem mislimo na obleko, obutev in tudi na vse dodatne pripomočke, ki so izjemno zaželjeni. Med njimi je tudi tekaški pas za bidon, ki je za mnoge uporabnike nepogrešljivi pripomoček, ki ga imajo med tekom vedno na sebi.

Pas za tek, kamor lahko spravimo vse, kar nujnega potrebujemo med tekom

Tekaški pas je v resnici eden od najpomembnejših pripomočkov, ki jih tudi strokovnjaki priporočajo za vse ljudi, ki so strastni tekači. Vanj lahko spravijo marsikatero zadevo, ki je med tekom in tudi v času pavze nujna.

Najpogosteje je tekaški pas namenjen za shranjevanje tekočine oziroma vode, ki je med tekom nujna. Poleg tega vanj tekači najpogosteje spravljajo tudi svoje mobilne telefone, ki jih skorajda vedno, tudi zaradi varnosti, nosijo s seboj.

Kotalke se spet vračajo!

Pa so sploh kdaj odšle? O tem bi lahko še razpravljali, a resnica je naslednja. Kotalke postajajo spet zelo priljubljene, predvsem pri mladih dekletih, ki se želijo preizkusiti v umetnostnem kotalkanju. To je vrsta športa, ki je enakovredna drsanju in rolanju. Pravzaprav se je kotalkanje razvilo iz umetnostnega drsanja.

Kotalke se vračajo

Kotalke so zabavna aktivnost, super rekreacija in zabaven način prevoza

Večino starejših ljudi kotalke spominjajo na mladost, saj je kotalkanje razveseljevalo različne generacije ljudi. A kotalke so tudi danes (spet) zelo “in”. Dandanašnji modeli so tehnološko dovršeni – tako imate na voljo različne dizajne ter oblike kotalk. Izbira je tako velika, da bo odločitev kar težka. Ob tem naj navedemo še naslednji pomemben podatek. Kotalke za odrasle se ponašajo s čevljem iz umetnega usnja ter imajo zamenljiva kolesca. Otroške kotalke pa so izdelane tudi v raztegljivi varianti, zato bodo rasle skupaj z vašim otrokom.
Verjetno vas zanima še cena kotalk? Cena se razlikuje od modela do modela, na splošno pa lahko zapišemo, da boste za njih odšteli od 70 pa vse do 200 evrov. To je seveda odvisno predvsem od tega, ali vam bodo kotalke služile za užitek in zabavo ali pa se boste podali v bolj profesionalne vode.

Ni pomembna le cena kotalk

Ko se odpravljate v trgovino po kotalke, se nikar ne ozirajte samo na ceno. Zelo pomembno je to, da se bodo kotalke dobro prilagajale vaši nogi, da bodo udobne ter vas nikjer ne bodo tiščale. Razmislite še o tipu koles za kotalke ter o sistemu vezanja. Kotalke vas morajo pritegniti tudi vizualno. Tu bo izbira še bolj težka, saj obstajajo modeli v pestri paleti mavričnih barv, za ljubitelje bolj umirjenega okusa pa so na voljo kotalke v nevtralni barvi.
Poznamo več vrst kotalk: kotalke za rekreativno kotalkanje, za normalno kotalkanje, za ples, za začetnike ter za profesionalce. Pred nakupom si vzemite dovolj časa in premislite, kaj od kotalk sploh želite. Za nasvet lahko povprašate izkušenega prodajalca v trgovini. Le tako boste opravili uspešen nakup, kotalke pa vam bodo še dolgo zvesto služile. Izbiro preverite tukaj.