Vrhnja oblačila kot poslovno darilo za promocijske namene

Čedalje več ljudi, zaposlenih v različnih gospodarskih panogah, srečujem v SoftShell jaknah z logotipi njihovega podjetja. SoftShell jakne so očitno postale prava marketinška poteza za promocijo lastnega podjetja preko zaposlenih. Če prav pomislimo, je takšen način lahko nadvse učinkovit, saj zaposleni promovirajo svoje lastno podjetje, pri tem čutijo pripadnost določeni skupini ljudi in krepijo povezovalne kompetence. Na ta način pa tudi promovirajo podjetje med drugimi ljudmi, mogoče tudi med potencialnimi strankami. SoftShell jakne sem opazila tudi že med najvplivnejšimi direktorji, ki so očitno prepoznali priložnost za poistovetenje in promocijo podjetja v širšem okolju.

Preberi več “Vrhnja oblačila kot poslovno darilo za promocijske namene”

Modne obleke pogosto narekujejo primerno oblečeni vzorniki

Modne obleke nam pogosto narekujejo okusno oblečene javne osebnosti. Verjetno bi težko našli alternativne modne obleke, ki jim je namenjeno toliko medijske pozornosti. Posebna medijska pozornost je namenjena televizijskim obrazom, ki so sami po sebi modne ikone.

 

Žensko obleko nosimo v službi ali na večerne dogodke
Izvirnost ni nikoli iz mode

Izvirnost nikoli ni iz mode

Vsak je že slišal za nepisano pravilo, da so televizijski obrazi vzor oblačenja mnogim. Posebno to velja za osebe, ki ne vedo katere modne obleke naj izberejo v garderobni omari za določen dogodek ali priložnost. Zelo priročna rešitev je televizijska oddaja z osebo ali osebami, ki so okusno oblečene. Toliko bolje, če so osebe iste postave ter imajo druge primerljive značilnosti. Zato imajo pred seboj prikaz, kako naj bi izgledale v enake ali podobne modne obleke oblečene. Seveda pa je potrebno pri takšni izbiri modne obleke nekaj previdnosti. Znana oseba na televiziji je pred oddajo prepuščena maskerki, luči televizijskih studiev pa lahko poskrbijo za odmik od izgleda iste osebe ter njene modne obleke v živo.

Zato je potrebo nekaj občutka pri prenosu slike v realnost. Dodatno je potrebno biti s svojim izgledom pošten ter si ne delati utvar. Nič ni narobe, če postava osebe ni čisto po modnih zapovedih in smernicah. Vsaka oseba ima edinstveno postavo, ki se jo ne sme sramovati. Lahko pa veliko stori zanjo ter poskrbi za popolno postavo. Mnogim bi popolno postavo prineslo že razmeroma malo gibalne aktivnosti dnevno. V vsakem primeru pa si z obstoječo postavo ne smemo delati utvar. Ter se primerjati z osebami, ki imajo izklesano postavo. Na njih modne obleke izgledajo postavi primerno, zato moramo sebi osebno izbiro prilagoditi svoj postavi. Nevarnost pri izbiri po televizijskih obrazih ali drugih modnih ikonah je tudi konfekcijska podobnost. Isti program lahko gleda ena ali več oseb z isto dilemo. Zato slepo posnemanje znane modne ikone lahko pripelje do zelo nerodne izbire modne obleke.

Preverite izbiro modnih oblek: https://www.nama.si/

 

Spodnje perilo je prvo oblačilo

Spodnje perilo je prvo oblačilo vsake garderobe. Med vsemi oblačili najprej oblečemo spodnje perilo, vrh njega pa vsa ostala oblačila. Ker se neposredno stika s kožo ima tudi zelo velik vpliv na naše
osebno zdravje in počutje.

Uravnavanje temperature in vlage

Človeško telo je sposobno uravnavati temperaturo in vlago glede na razmere v okolici. Vendar moramo hkrati poskrbeti, da ima človeško telo možnost uravnavanje temperature in vlage izvesti. Ker je spodnje perilo prva plast, ima zelo velik vpliv na zagotavljanje možnosti uravnavanja optimalne temperature in vlage. Materiali so pri tem ključnega pomena, poleg tega pa tudi kroj, izvedba ter druge značilnosti. Naravni materiali so za spodnje perilo zelo zaželeni, vendar imajo tudi nekatere omejitve. Predvsem ne morejo zagotavljati optimalnega prileganja telesu. To napako odpravljajo nekateri umetni materiali, ki jih ima pogosto spodnje perilo v manjšem odstotku. Gre za približno pet odstotkov umetnega materiala, ki poskrbi za odlično prileganje naravnega materiala človeškemu telesu. S tem imamo zagotovljen večinoma naravni material in vse pripadajoče odlične lastnosti ob odpravi pomanjkljivosti naravnega materiala. Že lep čas pa na tržišču obstaja aktivno, funkcijsko, športno in z drugimi podobnimi izrazi poimenovano spodnje perilo. Ključna lastnost tovrstnega perila je večja sposobnost odvajanja odvečne vlage in temperature na zunanjo stran. Pri tem je dodatno pomembno, da to omogočajo čisto vse plasti oblačil ter po potrebi posebni dodatki za boljše zračenje. S tem je koža bistveno bolj suha, kar preprečuje zdravju škodljive vplive oziroma njihove učinke. Največkrat ga nosimo, ko opravljamo različne športne aktivnosti. Gibalne aktivnosti povzročajo številne spremembe, na katere telo odgovori z uravnavanjem temperature. Ključno vlogo ima koža, ki mora zagotoviti prenos odvečne temperature in vlage. Z nepravilnimi materiali lahko prenos v večji ali manjši preprečimo, kar se med drugim odraža tudi na v manjšem udobju. Spodnje perilo za športne aktivnosti mora preprosto povedano dihati oziroma omogočati dihanje kože. Novo spodnje perilo si lahko izberete na spletni strani https://www.nama.si.

Modni dodatki, pika na I garderobi

Modni dodatki so veliko več kot dodatki oblekam .

Videzu modni dodatki poudarijo telesne značilnost , lahko pa tudi pomagajo prikriti izbrane nepravilnosti. Kako dejansko modni dodatki vplivajo se lahko zavedamo, lahko se o tem podučimo, lahko pa tudi prezremo ter se prepustimo svobodni izbiri. Seveda ima vsaka od odločitev tudi svoje posebnosti, ki jih okolica ocenjuje skladno z uveljavljenimi pisanimi in nepisanimi pravili. Obleka je več kot le kos tkanine ali drugega materiala, ki nas ščiti pred vremenskimi vplivi. Kako pomembna je obleka ter pripadajoči modni dodatki lahko tudi preizkusimo v praksi. Ko imamo poslovno srečanje, pomembnejši nakup ali podobne opravke, obleka in modni dodatki igrajo bistveno večjo vlogo, kot si mnogi predstavljajo. Vprašajmo se zakaj mnoge osebe ne izstopijo iz svojega doma, brez urejenosti od glave do pete. To bomo najbolj spoznali, ko se za isto poslovno opravilo oblečemo različno. V prvem primeru sta izbrana obleka in modni dodatki skladno z navodili in pravili poslovnega oblačenja, v drugem pa se oblečemo poljubno, primerno za prosti čas in druge podobne priložnosti. V prvem primeru bomo opazili, da naši poslovni sogovorniki z nami čisto drugače govorijo, jemljejo nas bolj resno, deležni bomo čisto drugačne obravnave. Značilnost druge izbire je, da nas v poslovnem odnosu ne bodo jemali resno. Velikokrat se nam v množici drugih oseb niti ne posvetijo, ali pa bomo deležni resne obravnave zgolj izjemoma, ko drugih oseb ne bo v prostoru. Če mislimo, da so obleka in modni dodatki nepomembni, ali se nam je zgodil zgolj slučaj, lahko ponovimo preizkus. Zgodilo se bo praktično isto, v primerni poslovni oblek bomo deležni bistveno bolj kakovostne poslovne obravnave. Ugotovil bomo modrost reka, obleka naredi človeka. Obleka in modni dodatki zato ne smejo biti naključje ter površna izbira.

Modni dodatki so pomemben del garderobe vsake osebe, izbrani morajo biti skladno z pisanimi in nepisanimi pravili oblačenja.

https://www.nama.si/oddelki/dodatki