Vrhnja oblačila kot poslovno darilo za promocijske namene

Čedalje več ljudi, zaposlenih v različnih gospodarskih panogah, srečujem v SoftShell jaknah z logotipi njihovega podjetja. SoftShell jakne so očitno postale prava marketinška poteza za promocijo lastnega podjetja preko zaposlenih. Če prav pomislimo, je takšen način lahko nadvse učinkovit, saj zaposleni promovirajo svoje lastno podjetje, pri tem čutijo pripadnost določeni skupini ljudi in krepijo povezovalne kompetence. Na ta način pa tudi promovirajo podjetje med drugimi ljudmi, mogoče tudi med potencialnimi strankami. SoftShell jakne sem opazila tudi že med najvplivnejšimi direktorji, ki so očitno prepoznali priložnost za poistovetenje in promocijo podjetja v širšem okolju.

Preberi več “Vrhnja oblačila kot poslovno darilo za promocijske namene”

Botoks je učinkovita in neškodljiva terapija

Botoks je učinkovita in neškodljiva terapija. Botoks se uporablja pri blaženju prvih gubic, katere so posledica močne obrazne mimike ter naravnega procesa staranja kože. Obrazna mimika je osebna lastnost, v primerjavi z drugimi osebami pa bolj ali manj izrazita. Temu primerno se lahko obrazne gube pojavijo prej ali kasneje. Različne pa so tudi same gube, glede na lokacijo ter izrazitost. Prav tako je proces staranja kože od osebe do osebe različen. Na proces staranja kože vplivajo genski dejavniki, način življenja, stres, onesnaženje zraka, nezdrava prehrana ter razni drugi dejavniki.

Na genske dejavnike veliko ne moremo vplivati, lahko pa upoštevamo izkušnje sorodnikov. Več vpliva imamo na način življenja, izbiro okolja ter razne druge dejavnike. Način življenja izbiramo sami, podobno življenjsko okolje. Eno in drugo pa je za mnoge kot železna srajca. Vendar imamo na drugi strani možnost razmisleka, kaj je pomembnejše. Lastno zdravje ali ustaljeni načini življenja in življenjsko okolje. Delovanje procesa starosti se zato lahko opazi v različnih starostih, najpogosteje pa do petindvajsetega do tridesetega leta starosti. Najprej se opazijo drobne gubice med obrvmi in okrog oči. Na tem predelu obraza se botoks največ uporablja.

botoks terapija

Botoks deluje tako, da začasno onemogoči signal. To je signal, ki povzroča krčenje mišic.

Selektivna sprostitev mišic, ki povzročajo gube

Prehodno delovanje pomeni, da učinek s časoma preneha sam od sebe. Botoks največkrat deluje še vsaj pol leta po terapiji, nato je treba terapijo ponoviti. Pri terapiji je pomembno analizirati mišice ter poiskati najbolj aktivno. Vanjo se vbrizga botoks, s tem pa se zmanjša njena aktivnost.

Količina vbrizganega botulinskega toksina tipa A mora biti natančno določena. Odvisna je predvsem od velikosti mišice ter želenega učinka. Z preveliko količino se lahko doseže neželen stranski učinek, to je nesposobnost uporabe ali nezmožnost premikanja obraznih mišic. Botoks v premajhnih količinah na drugi strani povzroči, da estetska sprememba praktično ni opazna.